De Hunebed tekeningen van Arie Goedhart nu ook als spel verkrijgbaar

0
251
Hunebedspel

Bijna 3 jaar geleden is kunstenaar Arie Goedhart (1944-2020) overleden. Hoewel zijn grote oeuvre gevarieerd is, heeft hij de laatste jaren van zijn leven bijzonder veel plezier en energie gehaald uit het zeer gedetailleerd (pen)tekenen van de 54 hunebedden van Drenthe en Groningen. Deze oorspronkelijke tekeningen worden blijvend tentoongesteld in het Hunebedcentrum in Borger.

Na het overlijden van Arie Goedhart heeft zijn zoon Hermen Goedhart het idee opgevat om van de oorspronkelijke tekeningen een eigentijds en uitdagend memoriespel te maken, “Vind de 2-tallen”. Hiervoor is een uitsnede gemaakt van ieder hunebed en op de kaarten staat zowel de plaatsnaam als het bijbehorende dnummer van het hunebed. Op de achterzijde van het spel is het kenmerkende logo van het Hunebedcentrum te zien. Hermen Goedhart zegt hierover: “Ik vind het mooi om de nalatenschap van mijn vader in een moderne spelvorm bekend te maken bij een breder publiek, zowel bij jong als oud”.

Het hunebedspel, dat voor 80% uit steen (stonepaper) bestaat, kent 2 varianten. Een Drenthe variant en een Drenthe/Groningen variant. De Drenthe variant bevat de tekeningen van hunebedden D1 t/m D27. De Drenthe/Groningen variant bevat de tekeningen van hunebedden D28 t/m G2.

Hunebedspel variant drenthe
Hunebedspel variant drenthe en groningen

Het spel is verkrijgbaar bij het Hunebedcentrum in Borger of te bestellen via www.hunebedspel.nl

Van links naar rechts; Harrie Wolters (Algemeen Directeur Hunebedcentrum) en Hermen Goedhart. Donderdag 20 juli 2023 tijdens de presentatie van Het Hunebedspel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.