De prehistorie komt tot leven tijdens het OERweekend op 15 & 16 juli

0
458

Waan je dit weekend in prehistorisch Drenthe! Het Hunebedcentrum knalt namelijk uit haar voegen door de vele oermensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. De steentijd, ijzertijd en de bronstijd komen tot leven. Er wordt geleefd, gewerkt en gegeten zoals men lang geleden deed… Je mag ook zelf aan de slag. Leer vuur maken, creëer je eigen dromenvanger of oer-tekening, probeer onze oermensen te verslaan met een potje molenspel of maak muziek op stenen… een heleboel extra activiteiten waar je met een regulier museumticket naartoe kan. Genoeg redenen om tijdens dit weekend het Hunebedcentrum te bezoeken.

Je kunt van te voren reserveren via https://tickets.hunebedcentrum.nl/nl-NL/tickets, maar dat is niet verplicht.

Highlights

Steentijd vaardigheden
In de steentijd moest je zien te overleven met puur en alleen de materialen uit de natuur. Je moest vuur kunnen maken door frictie, vuursteen kunnen bewerken tot scherpe pijlpunten, en kleding kunnen maken van huiden. Onze oermensen laten jou graag zien hoe dat precies in z’n werk gaat…

Bronstijd en ijzertijd

Zie hoe wol tot kleding gemaakt wordt door het te spinnen en te weven, een flink proces. Wanneer het weer meezit gaan onze oermensen ook dát doen waar deze periodes om draaien… het smelten van brons en ijzer!

Zelf doen

Behalve gave vaardigheden bekijken en luisteren naar al het interessants dat onze oermensen te vertellen hebben, kun je ook veel zelf doen. Zo kun je het eelt op je voeten testen bij het blote voetenpad, of je eigen oer-tekening maken. Vergeet ook vooral niet de speurtocht mee te nemen tijdens je bezoek in het museum!

Kijk voor alle info op:
https://www.hunebedcentrum.eu/events/oerweekend-zomer/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.