Boeklancering ‘Megalieten’ in Hunebedcentrum – 25 november 2023

0
591
Foto: Megalieten

Waren de hunebedden de voorlopers van onze kerkgebouwen? Het is een van de vele vragen waarop een antwoord te vinden is in het omvangrijke boek ‘Megalieten: De oorsprong van megalithische culturen in Europa’. Full colour, met meer dan 1500 foto’s, 636 pagina’s, hardcover en een gewicht van maar liefst 2,5 kilo. Nog niet het gewicht van een grote steen, maar toch best indrukwekkend. ‘Megalieten’ is een onmisbare bron voor iedereen die nieuwsgierig is naar de diepgewortelde mysteries van ons oude verleden en ons mens-zijn.

De lancering

Foto: Het Hunebedcentrum

De boeklancering vindt plaats op 25 november in, waar anders, het Hunebedcentrum in Borger. Dan wordt ook het nummer ‘Megaliths’ geïntroduceerd. Voor deelnemers is de toegang tot het Hunebedcentrum vanaf 15.00 uur gratis! Breng meteen een bezoek aan het grootste hunebed van Nederland, op hetzelfde adres.

Voorlopig programma:

17.00 uur Welkom door dagvoorzitter Minke Gommer

17.05 uur Terugblik door directeur Harrie Wolters

17.10 uur Ervaringen van echtgenote Elsa Visser

17.15 uur Live-optreden met song ‘Megaliths’ door Daan Tervooren en Renske Gommer

17.20 uur Kort interview met Ria Hak over haar bezoek aan een hunebed in de Pyreneeën

17.25 uur Een filmpje uit de praktijk

17.30 uur Lezing ‘Kolonisten op zoek naar vruchtbare grond’

17.50 uur Clip en song ‘Megaliths’

18.00 uur Interview met Hendrik Gommer door Koos Tervooren van Microphone Media

18.10 uur Drie vragen van:

  • Nadine Lemmers, archeoloog
    • Simon Olbertijn, oud-docent biologie
      • Frans Kupper, oud-docent rechtsfilosofie

18.25 uur Afsluiting

Het aantal plaatsen is beperkt en nu al voor de helft vergeven.

Ga naar www.megalieten.nl en meld je nu aan!

Mocht je van ver komen, of wil je nog even napraten, dan kun je je aanmelden voor de variant met soep en broodjes achteraf.

Over de inhoud

Foto: Conceptversie Megalieten opengeslagen op pag. 386

Na 20 reisgidsen over monumentale bouwwerken uit het stenen tijdperk was het tijd voor een allesomvattend werk. Dit epische verhaal begint bij vroege boeren die vanuit het Midden-Oosten via Turkije naar Europa trokken, op zoek naar vruchtbare grond voor hun nakomelingen. Van een kleine groep kolonisten groeiden ze uit tot bloeiende samenlevingen van boeren en zeelieden, met een rijke en diverse cultuur. Rond 4500 v. Chr. verspreidde het megalithisme zich over het hele continent.

‘Megalieten’ overstijgt grenzen en onderzoekt honderden megalithische monumenten, waarbij verbanden worden gelegd tussen tientallen culturen en duizenden jaren in de late steentijd. Vanuit een evolutionair antropologisch perspectief biedt het verrassende inzichten in de eeuwenoude vragen over de betekenis van hunebedden, menhirs en steencirkels. Deze antwoorden werpen ook licht op hedendaagse vraagstukken.

Pre-order

Als u vóór 1 november ‘Megalieten’ bestelt, krijgt u een boek naar keuze uit de serie Mythische Stenen gratis! Geef dit bij de bestelling aan in de opmerkingen. Hebt u alle delen al? Geef dan deel 21 op, dan krijgt u dat gratis toegestuurd, zodra het klaar is (voorjaar 2024).

Geef ook in de opmerkingen aan of u het boek in Borger komt ophalen op 25 november. U bent dan vanzelf aangemeld voor de gratis toegang tot het Hunebedcentrum (vanaf 15.00 uur) en de boeklancering om 17.00 uur. Zolang er plaatsen zijn!

Megalietensong

Foto: Het nummer ‘Megaliths’ is ook te horen op 25 november

Het laatste jaar is er daarnaast hard gewerkt aan een echt Megalietenlied, dat gaat over de kolonisten uit het Midden-Oosten die op zoek gaan naar vruchtbaar land in verre oorden. Uiteindelijk bouwen ze daar hunebedden en richten ze menhirs en steencirkels op om de samenwerking en orde binnen de groep te vergroten. Het nummer, met de naam ‘Megaliths’, wordt eveneens op 25 november 2023 gelanceerd. Een voorproefje, work in progress, is te zien op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.