Hunebedden op social media

0
397
Foto Davado

Een aantal jaar geleden heeft fotograaf Davado alle hunebedden in Nederland gefotografeerd, al deze foto’s zijn terug te vinden met beschrijving op het Hunebednieuwscafé.nl. Op dit moment komen alle foto’s ook wekelijks langs in de verhalen en quizjes van het Drents Archief en het Hunebedcentrum op Instagram.

Dit is onderdeel van de rubriek ‘Hunebedden in Drenthe’, waarbij elke zondag een hunebed extra wordt uitgelicht op de social media kanalen van Het Drents Archief. Deze rubriek is gemaakt in samenwerking met Wijnand van der Sanden, onderzoeker en voormalig conservator archeologie bij het Drents Museum en provinciaal archeoloog van Drenthe. Het Drents Archief toont in samenwerking met het Groninger Instituut voor Archeologie de foto’s die gemaakt zijn in 1918-1919 (inventarisatie) én in de jaren vijftig van de vorige eeuw (restauratie) van de hunebedden in Drenthe. De beelden zijn ook te zien in de Universiteitsbibliotheek (UB) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Om te kunnen laten zien dat er sinds 1918/1919 enorm veel aan het aanzicht is veranderd, worden de foto’s van Davado gebruikt om het contrast te schetsen met het heden. Zo lagen de meeste hunebedden in die tijd in een open vlakte, waar inmiddels grote bomen te zien zijn.

Volg het Hunebedcentrum en Het Drents Archief op Instagram om op de hoogte te blijven. Drents Archief: https://www.instagram.com/drentsarchief/ Instagram Hunebedcentrum“: https://www.instagram.com/hunebedcentrum/

Foto website RMO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.