Website Archeologie op de Kaart vernieuwd

0
282
Archeologie op de Kaart ' in Rijksmuseum van Oudheden, foto door Ilona Hartensveld

Nu met een selectie topvondsten uit de eenentwintigste eeuw

De website www.archeologieopdekaart.nl is uitgebreid met 100 geselecteerde topvondsten van Nederlandse bodem, gedaan in de eenentwintigste eeuw. Ook treffen bezoekers van ‘Archeologie op de Kaart’ er vanaf nu een actualiteitenpagina aan, met de laatste nieuwsberichten over archeologie. Deze interactieve website is geschikt voor jong en oud en voor gebruik in het onderwijs. Archeologie op de Kaart is tot stand gekomen door samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Topvondsten
Archeologie op de Kaart is een interactieve website waar bezoekers de archeologie van Nederland kunnen ontdekken en beleven. Met ruim 250 informatiepunten over vondsten en opgravingen gaan bezoekers op tijdreis door de verschillende perioden van de Nederlandse geschiedenis, van de oude steentijd tot nu.
De vernieuwde website licht een selectie van 100 topvondsten uit, die in de eenentwintigste eeuw gedaan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Romeinse heiligdom bij Herwen, de vondsten van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn, bijzondere scheepswrakken uit de Waddenzee en de middeleeuwse goudschat van Hoogwoud.

Geschiedenisonderwijs
Bij de ontwikkeling van de website is rekening gehouden met jeugdige bezoekers van 10 tot en met 14 jaar. Archeologie op de Kaart sluit aan bij het nationale geschiedenisonderwijs en kan daardoor uitstekend gebruikt worden ter ondersteuning van bijvoorbeeld geschiedenislessen. Door middel van begrijpbare teksten, filmpjes, 3D-modellen en animaties stimuleert de interactieve website kinderen om zelf op onderzoek te gaan. Archeologie op de Kaart is daarmee een rijk gevuld educatief platform over de archeologie van Nederland.

Tips
Naast informatiepunten over archeologische vondsten, zijn er ook ruim honderd musea en bezienswaardigheden op de kaart te vinden. Zo biedt Archeologie op de Kaart een ruim aanbod van tips voor een archeologisch dagje uit met het gezin.

www.archeologieopdekaart.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.