Wol-tijd – 17 september

0
148

Het is tijd voor een evenement compleet in het teken van wol!

1,5 miljoen kilo wol

Wist je dat er ongeveer 1,5 miljoen kilo wol per jaar wordt geproduceerd door Nederlandse schapen? Naar schatting heeft maar liefst 95% procent daarvan geen bestemming. In tegenstelling tot de afgelopen 4.000 jaar, is wol in Nederland inmiddels een afvalproduct geworden.

Gelukkig zijn er initiatieven die nieuwe doeleinden vinden voor wol. Tijdens het nieuwe evenement Wol-tijd kun je op zondag 17 september tussen 11:00 en 17:00 uur kennis maken met het gebruik van wol in het verleden, en een aantal vernieuwende en creatieve initiatieven voor het gebruik van wol in het heden en tevens de toekomst.

Ambachtslieden, kunstenaars en kenners

Ga in gesprek over de kansen van wol afkomstig uit Nederland, wat tegenwoordig bijna niks meer waard is. Ambachtslieden, kunstenaars en kenners zijn uitgenodigd om hun verhaal te delen en op hun eigen manier wol in een duurzaam daglicht te zetten. Dit om bewustwording en transparantie te creëren over de herkomst en de bestemming van materialen.

Wil je erbij zijn? Het grootste deel van het evenement is gratis toegankelijk. Voor extra OER-beleving raden we je aan om ook een entreebewijs te kopen voor het Hunebedcentrum zodat je meer leert over de oudste wol-gebruikers.

Voor meer informatie over Wol-tijd, kijk hier: Nieuw wol-evenement in Drenthe: Wol-tijd | Het Hunebedcentrum

Wol-tijd is een samenwerking tussen Het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.