Basalt op het strand van Vlieland – schilderij van Esther Schlebos

0
86
Basalt op Strand Vlieland door Esther Schlebos

Loop je op het strand van Vlieland dan is het zaak dat je oplet waar je loopt. Er liggen daar flinke stukken zwart Basalt. Die zijn daar neergelegd. Ze zijn daar gestort om sterke stroming en overmatig afslag van het strand te voorkomen. Deze stukken basalt zijn eind 19e eeuw aangevoerd door zeilschepen naar de haven. Basaltsteen is vooral op het eind van de 19e eeuw geïmporteerd uit groeven in het Westerwald in Duitsland. De stenen konden op schepen via de Rijn relatief gemakkelijk naar ons land vervoerd worden. Vanuit de haven werden ze door paard en wagen over wad en en door duinen vervoerd om uiteindelijk op het strand te afgestort te worden. Wanneer je goed kijkt zie je dat deze stukken Basalt langzaam begroeit raken door allerlei soorten algen en wieren.

Dit schilderij is op afspraak te zien bij Galerie Bonnard te Nuenen.

Basalt op Strand Vlieland door Esther Schlebos

Noot;
Esther Schlebos won tijdens haar afstuderen (2019) aan de Klassieke academie de Prix de Norvège voor haar landschappelijke schilderijen. In 2020 werd zij door Kunst&Cultuur Drenthe uitgenodigd om een maand lang te werken in het AADK Centro Negro in Blanca, Spanje. Haar schilderijen worden regelmatig geëxposeerd en bevinden zich in collecties van nationale en internationale verzamelaars. In haar werken spelen stenen en gesteente de hoofdrol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.