Cees Bijl nieuwe bestuursvoorzitter Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark 

0
277

Cees Bijl is vanaf 7 september benoemd als de nieuwe voorzitter van Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Hij volgt daarmee Jacob Bruintjes op die bijna tien jaar voorzitter was.

Bijl is zelf een trotse inwoner van het gebied: “De Hondsrug is een begrip in Nederland en mag nog bekender worden. Het gebied is bijzonderder dan we vaak denken. In mijn rol als voorzitter zie ik het als taak om de dingen samen te brengen en zo dit unieke gebied vooruit te helpen, denk aan ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, educatie en economie.”

Logische keuze

De aanstelling van Bijl ligt in lijn met zijn eerdere betrokkenheid bij het Geopark; als gedeputeerde van de provincie Drenthe was het Geopark namelijk ook al onderdeel van zijn portefeuille. Daarnaast heeft hij als voormalig burgemeester van Meppel, Emmen en tot voor kort Midden-Drenthe, ruime bestuurlijke ervaring.

Het bestuur van de stichting, dat verder bestaat uit Gertjan Elzinga (penningmeester), Caroline Warmerdam, Jeroen Hartsuiker en Dick Dijkstra (adviseur), is verheugd over het aantreden van Bijl. Ook Bruintjes, die vanaf de start bij de stichting betrokken was, is positief over de komst van zijn opvolger: “Ik ben blij dat een andere bij het gebied betrokken inwoner in de persoon van Cees Bijl het stokje nu van mij overneemt. Het geeft mij het vertrouwen dat het goede werk ook in een nieuwe setting met deels nieuwe mensen zal worden voortgezet. Bij alle nieuwelingen zie ik betrokkenheid bij het gebied en de mensen in het gebied en daar gaat het om.” Bruintjes verwijst daarmee onder andere naar de recente komst van Jasper Tomesen als nieuwe manager van het Geopark. 

Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark 

UNESCO Global Geoparken onderscheiden zich door hun bijzondere geologische, archeologische, ecologische en culturele waarde. In totaal zijn er in de wereld 195, verspreid over 48 landen. De Hondsrug is tot nu toe het enige Geopark met UNESCO-status in Nederland. De stichting is opgericht om de ontwikkeling van het gebied te versterken. Dit doet ze samen met partners zoals provincies, gemeenten, ondernemers en bewoners van het gebied. Beleven, bewust maken (educatie), benutten en beschermen zijn daarbij de vier kernwaarden.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.