Dominee Picardt trapt af in een maand vol activiteiten

0
193

EUREKA!

Een hunebed gebouwd door reuzen Dominee Johan Picardt was de eerste geschiedschrijver van Drenthe. Hij probeerde een wetenschappelijke verklaring te vinden voor de hunebedden, de grafheuvels en de restanten van prehistorische akkertjes. Daarvoor ging hij op pad en sprak met oude Drentse dorpsbewoners. Zij vertelden hem verhalen over Witte Wieven die de grafheuvels bewoonden. Voor de hunebedden kon Picardt geen andere verklaring bedenken dan dat die grote steenhopen wel door reuzen moesten zijn gebouwd.

Datum & Tijd: 1 oktober, 14:00 & 15:00. Picardt zal per keer ongeveer een half uur aan het woord zijn.

Locatie: Grootste hunebed D27 (op een steenworp afstand van het Hunebedcentrum).

Maand van Geschiedenis, verhalen over ontdekkers

Dominee Picardt is als eerste aan de beurt met zijn verhaal, in dé Maand van Geschiedenis, waarvan het thema dit jaar EUREKA! is. We gaan deze maand nog extra ver terug in de tijd, tot de allereerste ontdekkers. Vanaf dinsdag 10 oktober worden op het Hunebednieuwscafé vier dinsdagen achter elkaar longreads geplaatst waarin we terug gaan naar de ontdekkers van vuur, gereedschappen, aardewerk en brons. Houd de nieuwsbrieven dus scherp in de gaten.

Nog meer activiteiten!

Op 7 & 8 oktober is het tijd voor het Weekend van de Wetenschap. In de herfstvakantie sta je elke dag oog in oog met een oermens en als klap op de vuurpijl is het tijdens het weekend van 21 & 22 oktober OERweekend waarin we de ontdekkingen uit de oertijd tot leven brengen!

Gratis toegang voor kinderen in de weekenden van oktober

Alsof alle activiteiten nog niet genoeg zijn, doet het Hunebedcentrum ook mee aan Oktober Kindermaand. Oktober Kindermaand betekend dat kinderen tot 13 jaar kunnen genieten van kunst en cultuur. Geld mag daar eigenlijk geen barrière in zijn. Daarom kunnen alle kinderen tot 13 jaar in de weekenden van Oktober het Hunebedcentrum gratis bezoeken. Alle info over deze actie vindt je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.