Enthousiaste kinderen tijdens de JAC Dag

0
324
JAC dag 2023

Zaterdag 9 september vond de eerste JAC Dag plaats, speciaal georganiseerd voor onze Jonge Archeologen, de JAC-ers. 12 kinderen zijn aan de slag gegaan met archeologie en geologie. Onder leiding van échte kenners zijn ze een hoop meer te weten gekomen over hoe een opgraving werkt, waarom het belangrijk is om héél secuur een vondst te bestuderen en weten ze dat er in de Drentse bodem bijzondere zwerfstenen voor het oprapen liggen en hoe die daar terecht zijn gekomen.

Bepakt en bezakt met een eigen archeologen schetsboek en rugzakken vol met stenen is iedereen aan het eind van de dag voldaan naar huis gegaan.

Als JAC (jonge archeologen club) lid mag je gratis naar het museum en meedoen aan de jaarlijkse JAC Dag. Maar dat is niet alles… Er worden gedurende het jaar allerlei andere stoere kinderactiviteiten georganiseerd waaraan je mee mag doen, en je ontvangt regelmatig een nieuwsbrief met toffe tips en wetenschappelijke weetjes.

Ben of ken jij iemand die graag lid wil worden? Alle info over het JAC vind je op: https://www.hunebedcentrum.eu/jac/

JAC dag 2023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.