Nieuwe lezingenreeks Hondsrugacademie

0
41
Uko Vegter © Foto Olga de Lange-Het Drentse Landschap

Op woensdagavond 11 oktober start in het Hunebedcentrum een nieuwe editie van de Hondsrugacademie.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark organiseert in samenwerking met het Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap een reeks van vier lezingen op het snijvlak van geologie, archeologie, natuur en (cultuur)geschiedenis. Daarbij staat het Hondsruggebied, dat vanwege haar bijzondere karakter de UNESCO-status heeft, centraal.

Divers programma
Diverse sprekers nemen het publiek vanuit verschillende invalshoeken mee op reis door het verleden van het Hondsruglandschap, waarbij ook nieuwe inzichten en actuele ontwikkelingen worden gedeeld. Zo doet hoogleraar Landschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen prof.dr.ir. Theo Spek de aftrap met een lezing over landbouwactiviteiten op de Hondsrug door de eeuwen heen. Hij staat ook stil bij wat we hiervan kunnen leren als het gaat over de toekomst van de landbouw in dit gebied. Andere sprekers zijn onder andere dr. ir. Erik Meijles, Universitair docentFysische Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen, die zal ingaan op het thema meandering. Uko Vegter, hoofd team Natuur & Landschap bij Het Drentse Landschap, vertelt meer over het beheer van natuurgebieden en archeologische objecten. De lezingen starten om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en zullen doorgaans een uur duren, tenzij anders vermeld.

Aanmelding en tarief

De lezingen zijn 5,00 euro per persoon (prijs per lezing). Dat is inclusief een kop koffie/thee. Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. Aanmelden is verplicht. Het is mogelijk om op locatie bij het Hunebedcentrum te betalen. Houders van de Museumkaart, vrijwilligers en Vrienden van het Hunebedcentrum kunnen de lezingen gratis volgen. Kijk op https://www.dehondsrug.nl/hondsrug-academie/ voor meer informatie en aanmelding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.