Schenking bijzonder boeken en documenten door Gajus Scheltema

0
173
Gajus Scheltema schenkt een collectie boeken over megalithische culturen aan het Hunebedcentrum.

Meer dan 10 jaar geleden kwamen we voor het eerst in contact met Gajus Scheltema. Samen hebben we toentertijd een expositie gemaakt over de megalithische monumenten in Jordanië. In zijn tijd als ambassadeur in Jordanië ging Gajus veelvuldig het land in op zoek naar megalithische monumenten. Daarover schreef hij een boek en daarna is dat vertaald in een expositie in het Hunebedcentrum. We kwamen elkaar weer tegen in zijn rol als voorzitter van de AWN (Archeologie Vereniging Nederland). Nu, in september 2023, heeft Gajus besloten een deel van zijn boeken en documenten te schenken aan het Hunebedcentrum. We zijn hem daar zeer dankbaar voor. Ze krijgen een mooie plek in de bibliotheek en in het museum.

Het eerste standaardwerk ter wereld over megalithische bouwwerken in de wereld. ‘Rude Stone Munuments’ van Fergusson is uit 1872
Verzoek van de provincie Drenthe aan de gemeenten van Drenthe om de hunebedden in kaart te brengen en te beschermen. Een uniek origineel document uit 1818. Een belangrijke nieuwe aanwinst voor het Hunebedcentrum.
Een document over het hunebed van Vuursche bij Utrecht. Tegenwoordig is bekend dat het geen echt hunebed is maar eentje die ergens in de laatste eeuwen is gemaakt. Het komt uit 1833

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.