De Hondsrug UNESCO Global Geopark film maakt debuut op landelijke televisie

0
205
Foto stille hei met pingoruine. Hondsrug UNESCO Global Geopark

Donderdag 30 november wordt om 18.30 op NPO2 de film van De Hondsrug UNESCO Global Geopark uitgezonden. Deze laat op indrukwekkende wijze het ontstaan en de ontwikkeling van het Hondsruggebied zien.

“De prachtige filmbeelden, de muziek en het verhaal maken samen het bijzondere karakter van dit gebied echt voelbaar. Dat sluit helemaal aan bij wat we als Geopark over willen brengen: dit Hondsruglandschap en haar geschiedenis is in binnen-en buitenland zo uniek, het heeft niet voor niets de UNESCO status gekregen,” aldus Anneriken Wehrens, communicatiemedewerker van het Geopark. Twee jaar is er aan de film gewerkt voor deze in 2021 haar publiekspremière beleefde in het FORUM in Groningen. In de tussentijd is de film op diverse plekken vertoond om inwoners en bezoekers onder te dompelen in de ontstaansgeschiedenis van de Hondsrug. Nu zal de film dus ook te zien zijn op landelijke tv.

Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark 

UNESCO Global Geoparken onderscheiden zich door hun bijzondere geologische, archeologische, ecologische en culturele waarde. In totaal zijn er in de wereld 195, verspreid over 48 landen. De Hondsrug is tot nu toe het enige Geopark met UNESCO-status in Nederland. De stichting is opgericht om de ontwikkeling van het gebied te versterken. Dit doet ze samen met partners zoals provincies, gemeenten, ondernemers en bewoners van het gebied. Beleven, bewust maken (educatie), benutten en beschermen zijn daarbij de vier kernwaarden.    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.