Hunebedcentrum Kidsproof 2024

0
73
Kidsproof 2024

Het Hunebedcentrum is door kinderen verkozen tot Kidsproof museum 2024! Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen. Dankzij meer dan 9.000 museuminspecteurs en 15.000 inspecties zijn er landelijk maar liefst 77 Kidsproof musea gekozen voor 2024, waarvan er twee te vinden zijn in de provincie Drenthe.

Waardering door kinderen zelf
Kinderen tot en met 12 jaar beoordelen zelf de musea in Nederland. Een museum kan Kidsproof worden wanneer de museuminspecteurs een zeer hoge waardering en een NET Promoter Score geven (een meetinstrument dat aangeeft in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen). Het Hunebedcentrum voldoet aan deze criteria. Een van de kinderen geeft als beoordeling: “Het is heel leuk omdat je muziek kunt maken en de oermensen zijn heel lief. De speurtocht is ook heel leuk.”

Kennis maken met je omgeving
“Wij willen dat het museum ook voor kinderen een fijne omgeving is waarin zij kennis kunnen maken met de prehistorie van Drenthe en de invloed daarvan op hun huidige omgeving. Door het behalen van het keurmerk Kidsproof weten we zeker dat we dit op een goede manier doen.” vertelt Karla de Roest, hoofd Educatie. Het Hunebedcentrum mocht ook de afgelopen jaren al het keurmerk Kidsproof dragen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.