Cultuurfonds steunt project Erfgoedhelden

0
118

Het Hunebedcentrum is meer dan alleen een museum. Het Hunebedcentrum in Borger is een stichting die tot doel heeft door middel van communicatie en educatie het verhaal van de hunebedden te vertellen aan een zo groot mogelijk publiek om daarmee er voor te zorgen dat de oudste monumenten van Nederland beschermd worden en met respect worden behandeld.

Het fysieke museum, waar inmiddels jaarlijks een kleine 90.000 bezoekers komen, is een van de middelen die de stichting gebruikt om de doelen uit te voeren. Dat doen we samen met ruim 200 mensen die betrokken zijn bij uiteenlopende werkzaamheden gerelateerd aan de Stichting Hunebedcentrum. Naast een kleine betaalde kern, bestaat het merendeel van de medewerkers uit vrijwilligers, stagiaires, oproepkrachten en sociale werkvoorzieningsschap. De organisatie zou niet kunnen bestaan zonder al deze mensen die zich op dagelijkse basis inzetten bij deze stichting.

We doen dit onder andere met hulp van museumdocenten, verkeersregelaars, auteurs op het Hunebednieuwscafé, gidsen, oermensen, hosts, conservatoren, stagiaires, vrijwilligers bij de technische dienst, de tuingroep, de ijzerwerkgroep, de entreebalie, in de winkel en het kledingatelier. Wij zijn ontzettend dankbaar en trots dat zoveel mensen zich elk op hun eigen manier inzetten om bij te dragen aan de bescherming van alle archeologische monumenten in Drenthe

Dankzij een financiële bijdrage van het Cultuurfonds is het mogelijk om de samenwerking onderling en de gastvrijheid voor onze bezoekers naar een hoger niveau te tillen. Het Hunebedcentrum kreeg van het cultuurfonds €5.000 voor de aanschaf van portofoons, heldere badges, gastvrijheidscursussen en een nieuwe printer voor kaartjes. Hiermee zorgen wij dat de vrijwilligers niet alleen beter samenwerken, maar wordt hun werk ook veiliger en nóg leuker!

Vrijwilligers van het Hunebedcentrum met nieuwe badges

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.