Hedendaagse megalithische bouwwerken in Spanje; een knipoog.

0
106

U kent ongetwijfeld de “Steinmännchen”, de op elkaar gestapelde stenen die aangeven dat hier mensen geweest zijn. Overal kun je ze tegenkomen.

Tijdens ons verblijf in Spanje troffen we aan de kust iets ten noorden van Carboneras een gebied aan met prachtige Steinmännchen, de Templo Hippie de Ángel. Straatjes, sculpturen, kunstzinnig bewerkte stenen en een altaar met de afbeelding van het Indalo symbool. Het is een symbool uit de bronstijd, 2500 v. Chr. en gevonden in de grot Los Letretos bij de stad Vélez Blanco. Het stelt een persoon voor met een regenboog in de handen. Tegenwoordig zie je het in zuidoost Spanje overal als geluksbrenger.

Dagelijks leggen mensen steentjes neer op het altaar, al dan niet beschreven. Of ze bouwen verder aan deze plek van rust en inkeer.

Echter, wanneer je je blik naar het noorden richt dan zie je een heel ander megalithisch bouwwerk. Het lijkt alsof een enorm cruiseschip uit de bergen tevoorschijn komt. In 2003 begon het Spaanse bedrijf Azata met de bouw van een immens hotel, 21 verdiepingen hoog. In 2006 is de bouw stilgelegd en strijdt o.a. Greenpeace voor sloop van het geheel. Helaas het juridische gevecht is nog steeds gaande.

Vlakbij de steenmannetjes ligt een lelijk niet afgebouwd hotel. Zonde van het uitzicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.