Het Hunebedcentrum organiseert een serie unieke cursussen op het gebied van prehistorische ambachten

0
174

‘Houd de Drentse archeologie in leven!’

De prehistorie heeft zóveel moois te bieden aan prehistorische ambachten en technieken. Van het maken van kleding uit lindebast tot het looien van leer, het smelten van ijzeroer en het bewerken van vuursteen… De oermens wist precies wat er uit de natuur aan bruikbare materialen verzameld kon worden om vervolgens spullen mee te maken. De rijke Drentse prehistorie met al haar vondsten is daar het bewijs van.

Hoewel we regelmatig lezingen en af en toe workshops organiseren, speelt al enige tijd de gedachte om meer diepgaande cursussen, waarbij je als deelnemer écht in de ambacht duikt, aan te bieden. Door medewerking van de DPV (Drents Prehistorische Vereniging) kan dit project nu waargemaakt worden. Ben je lid van de DPV? Dan heb je recht op korting bij deelname.

Wij zijn op dit moment druk bezig het programma af te ronden. Als tipje van de sluier… Er gaat een cursus komen waarin je leert een boomstamkano te bouwen. Andere cursussen zullen gaan over vuursteen bewerken, (trechterbeker)aardewerk maken, leer looien en glaskralen draaien. De details volgen binnenkort.

‘Houd de Drentse archeologie in leven’ wordt mogelijk gemaakt door de DPV (Drents Prehistorische Vereniging). https://www.dpv.nu/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.