Nieuw boek – Fascinerende fossielen

0
39

Van dinosaurus tot reuzenalk: 50 verdwenen werelden

Door Bram Langeveld

Verwacht medio februari 2024 – Fossielen bieden een spectaculaire blik op het verleden. In ‘Fascinerende fossielen’ neemt Bram Langeveld je mee langs vijftig Nederlandse fossielen: van dinosaurus tot reuzenalk. Ontdek Nederland als tropisch moeras of als ijskoude poolwoestijn, en als leefgebied van verdwenen organismen die miljoenen jaren geleden nog in ons land voorkwamen. Verrassend en boeiend: leer Nederland op een andere manier kennen! 

Fossielen zijn tastbare bewijzen van de planten en dieren die tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen jaren geleden de aarde bevolkten. Ze bieden een spannende en soms verrassende of leerzame blik op verdwenen werelden.

In ‘Fascinerende fossielen’ neemt Bram Langeveld je in korte, vlotte teksten mee langs vijftig Nederlandse fossielen. Ontdek Nederland als tropisch moeras, snikhete droge woestenij, als tropische of juist arctische zee en als leefgebied van dinosauriërs, mosselkreeften, mammoeten en reuzenalken. Laat je fascineren door fossielen en verwonder je over het vroegere leven op onze prachtige planeet.

  • Fascinerend onderwerp: Nederlandse fossielen
  • Rijk geïllustreerd met foto’s
  • Verrassend en leerzaam: ontdek Nederland op een andere manier

Bram Langeveld is bioloog en conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is o.a. gefascineerd door fossielen en paleontologie

Er zijn ook fossielen van het Hunebedcentrum opgenomen in dit boek.

Het boek is te koop voor 32,95 bij KNVV Uitgeverij. Zie https://knnvuitgeverij.nl/artikel/fascinerende-fossielen.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.