Museumweek 2024: 30 maart tot en met 5 april

0
100

Van 30 maart tot en met 5 april vindt dit jaar de Museumweek plaats, een week waarin de deuren van diverse musea wijd openstaan voor enthousiaste bezoekers. Een opvallend aspect van deze week is de mogelijkheid voor kaarthouders om hun Museumkaart uit te lenen aan anderen. Dit betekent dat je tijdens de Museumweek je oma kunt trakteren op een cultureel uitje, je vrienden kunt laten kennismaken met kunst en erfgoed, of zelfs je buurman kunt uitnodigen om een tentoonstelling te ontdekken.

Spelregels

Er zijn enkele belangrijke spelregels voor deze uitleenperiode:

· Gedurende de Museumweek hoeven musea niet te controleren of de getoonde Museumkaart daadwerkelijk van de bezoeker zelf is.

· Het is echter van essentieel belang dat bezoekers de originele Museumkaart laten zien; kopieën of foto’s van de kaart worden niet geaccepteerd.

· Per Museumkaart kan slechts één bezoeker toegang krijgen tot het museum. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder.

Programma

Bij het Hunebedcentrum vind op 30 en 31 maart het eerste OERweekend van het jaar plaats. Tijdens dit evenement is het Oertijdpark gevuld met Oermensen die jouw prehistorische ambachten laten zien; van brons gieten tot kaas maken. Ook dit weekend kun je dus met de museumkaart van iemand anders het OERweekend bezoeken.

Het volledige programma van de Museumweek zal binnenkort worden bekendgemaakt op museum.nl/nl/museumweek. Hier kun je ook meer informatie vinden over de specifieke spelregels en de deelnemende musea. Dit is een uitgelezen kans om samen met anderen te genieten van de rijkdom van kunst en cultuur die onze musea te bieden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.