Lezing over pingoruïnes in het Hondsruggebied

0
85
Pingoruine. Foto Hondsrug UNESCO Geopark

Op dinsdag 28 mei om 19.30 uur geeft Anja Verbers in Dorpshuis De Hoeksteen in Noordlaren een lezing over ‘Pingoruïnes en uitblazingskommen in UNESCO Geopark De Hondsrug.’

Pingoruïnes zijn er in vele vormen en worden in de volksmond vaak gletsjerkuilen genoemd. Nog steeds worden er in het Hondsruggebied nieuwe exemplaren ontdekt. Een pingoruïne roept vaak het beeld op van ‘ronde watertjes met een randwal.’ Toch zien ze er over het algemeen anders uit. Karakteristiek voor een deel van de Hondsrug zijn bijvoorbeeld ook de droge pingoruïnes. In de lezing laat Anja Verbers dan ook de diverse soorten zien en vergelijkt ze pingoruïnes met zogenaamde uitblazingskommen. Hoe zijn ze ontstaan en wat vertellen ze ons over de geschiedenis van dit gebied? En waarom is het belangrijk is dat we er zorgvuldig mee omgaan?

Aanmelding en tarief 

Het tarief voor de lezing is 5,00 euro per persoon. Dat is inclusief een kop koffie/thee. Vrijwilligers van het Geopark, Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap kunnen gratis deelnemen. Vooraf aanmelden is verplicht en kan op www.dehondsrug.nl/hondsrug-academie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.