Schenkingen en legaten

0
38

Zorgen voor een toekomst voor de monumenten van onze voorouders

De Stichting Hunebedcentrum is een organisatie die op Drentse, nationale en internationale schaal werkt om de hunebedden en de andere archeologische monumenten in Drenthe te bewaren voor de toekomst. Het mooist komt dat naar voren in het museum in Borger, pal naast het grootste hunebed van Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 250.000 mensen het grootste hunebed waarvan gemiddeld 80.000 ook het museum. Daar zijn we trots op en dat hopen we nog vele jaren door te zetten. Om de oude monumenten in Drenthe te beschermen ontwikkelen we educatieve programma’s, organiseren we tal van activiteiten, websites en artikelen en houden we de exposities in het museum en het openlucht museum in stand. Dat lukt grotendeels met de inkomsten die we binnen krijgen door de verkoop van entreekaarten. Gelukkig wordt 20% van de inkomsten aangevuld door de gemeente Borger-Odoorn en de provincie Drenthe.

Willen we nu en in de toekomst de monumenten van onze voorouders blijvend beschermen is er meer nodig. Meer middelen zijn nodig voor voorlichting, het in stand houden en vernieuwen van de exposities en de gebouwen in het buitenmuseum (Oertijdpark), nieuwe educatieve programma’s en meer.

Uw steun doet er toe

Bent u gepassioneerd voor de monumenten van onze voorouders of archeologie in het algemeen dan zou u kunnen besluiten om een schenking te doen of iets na te laten aan de Stichting Hunebedcentrum. Met uw bijdrage dragen wij zorg voor de hunebedden en andere archeologische monumenten in Drenthe. We zorgen met uw bijdrage voor educatieve programma’s, het in stand houden van het museum in Borger inclusief het openluchtgedeelte met de prehistorische boerderijen en een breed pakket aan activiteiten. U kunt uiteraard ook kiezen voor een specifiek product of activiteit. Schenken kan op verschillende manieren.

In een nieuwe brochure staan de verschillende manieren om ons te helpen door middel van schenkingen en legaten. In onderstaand document vindt u meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.