De Kindstein in Unter-Widdersheim (Duitsland)

0
62
De Kindstein, eigen foto maart 2024

De Kindstein is een menhir in Unter-Widdersheim. Deze steen staat midden in de bebouwde kom en wordt gedateerd op 3000 v.Chr. De straten “Zum Kindstein” en “Steinhügelstrasse” leiden naar de plek. Boven de grond is de steen zowel in de hoogte als breedte 2,30 meter.

De steen is van het type fonoliet of klanksteen. Het gesteente werd zo genoemd vanwege de specifieke klank die het kan produceren wanneer het bewerkt wordt. Er is een volksverhaal verbonden aan deze steen. Ongeboren kinderen zouden in de steen leven, je kunt ze horen huilen als je je oor tegen de steen legt. De vroedvrouw heeft de sleutel om het kind uit de steen te halen.

Dit soort verhalen komt vaker voor, zie De Poppestien in Burgum, Kindsteinen en Kinderstenen.

Marinda Ruiter

Eigen foto, maart 2024
Eigen foto, maart 2024

Bronnen

Informatiebord bij de menhir

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.