OERweekend Zomer – 20 en 21 juli 2024

2
121

Drie keer per jaar vindt het OERweekend plaats bij het Hunebedcentrum. Binnenkort vindt de zomereditie plaats. Dit keer op 20 & 21 juli. Een weekend vol met activiteiten die een rechtstreekse binding hebben met het leven in de prehistorie. Via demonstraties, workshops en meer ervaar je hoe het leven van onze voorouders eruit zag.

OERweekend

Het Hunebedcentrum knalt uit haar voegen door de vele oermensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. De steentijd, ijzertijd en de bronstijd komen tot leven. Er wordt geleefd, gewerkt en gegeten zoals men lang geleden deed… Je mag ook zelf aan de slag. Leer vuur maken, maak je eigen rotsschildering of test hoeveel eelt jij onder je voeten hebt op het blote voetenpad… een heleboel extra activiteiten waar je met een regulier museumticket naartoe kan. Genoeg redenen om tijdens dit weekend het Hunebedcentrum te bezoeken.

Je kunt van te voren reserveren via https://tickets.hunebedcentrum.nl/nl-NL/tickets, maar dat is niet verplicht.

Waar komen onze oermensen en vrijwilligers vandaan?

Oermensen en hun kennis over technieken en ambachten zijn tegenwoordig vrij zeldzaam. Veel van onze oermensen zijn vrijwilligers en hebben een grote interesse ontwikkeld voor alles wat met prehistorie te maken heeft. Soms zijn ze gespecialiseerd in een bepaald onderdeel. Wij zijn blij om te melden dat we tijdens oerweekenden samenwerken met de mensen van PAW (Prehistory Alive Worldwide). Door onze samenwerking kunnen we elk Oerweekend een heel divers en interessant programma aan activiteiten aanbieden. PAW doet van alles op het gebied van workshops, evenementen, educatie voor scholen en werkt mee aan films.

2 REACTIES

  1. Het spijt me dat ik er zaterdag 20 juli niet bij kan zijn, Anneke wel. Zondags zijn we er allebei.
    Ik kwam er achter dat ik die zaterdag dienst heb als vrijwilliger in het museum stelmakerij te Mussel.
    Foutje, overheen gekeken.
    Moi, Roel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.