Grootste hunebed krijgt bordverwijzing

0
2718

Het grootste hunebed van Nederland, in Borger, krijgt eindelijk de verwijzing langs de aanvoerwegen naar het Drentse dorp, die het verdient. In samenwerking met Provincie Drenthe, gemeente Borger-Odoorn en het Hunebedcentrum zijn verwijzingen gerealiseerd langs de N34, de N374 en in de bebouwde kom van Borger. Op 26 augustus gaat gedeputeerde Brink van Provincie Drenthe een van de borden onthullen.

Sinds deze zomer profileert Borger zich als Hunebedhoofdstad en centrum van Geopark de Hondsrug, dat de UNESCO status heeft gekregen. Zo heeft de Stichting Borger-Odoorn haar pand aan de rotonde bij de kerk opgesierd met een grote banier ‘Borger, Hunebedhoofdstad’ en bestaan er plannen om een Hunebed-highway-business club op te richten. De werkgroep ‘Hunebedhoofdstad’ werkt aan een nieuw logo voor de uitstraling van Borger als toeristisch topdorp in Drenthe.

De bijeenkomst met inleidingen van Frans Schouten (Stichting Bestemming Borger-Odoorn); Hein Klompmaker (Hunebedcentrum), Jan Tingen (werkgroep Hunebedhoofdstad) en gedeputeerde Brink zal vanaf 15.30 plaatsvinden in Hotel Bieze in Borger.

hunebedf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.