Eerste ambassadeurs De Hondsrug UNESCO Global Geopark krijgen certificaat

0
1818

In november hebben 32 ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties in de toeristische sector van Zuidoost Drenthe aan een ambassadeurscursus deelgenomen. Ze zijn meegenomen in de wereld van ijstijden, prehistorie, veen, natuur en andere boeiende verhalen waar het gebied zich door kenmerkt. Daarnaast weten ze nu veel over gastvrijheid, trends, de bezoeker die naar het gebied op vakantie gaat en streekproducten. Met deze kennis wordt verwacht dat zij de gasten die naar hun regio komen nog beter van informatie kunnen voorzien en nog gastvrijer gaan ontvangen. Dit met de bedoeling dat de gast met een goed gevoel en enthousiast weer naar huis gaat en daar vooral door vertelt hoe mooi en bijzonder het gebied is. Een herhaal bezoek aan geopark ligt dan eveneens voor de hand.

Op 22 november hebben de deelnemers een certificaat en ambassadeursbordje uit handen van Cathrien Posthumus, manager Geopark de Hondsrug, ontvangen.

UNESCO status biedt kansen

Het Hondsruggebied heeft sinds 2015 een UNESCO status en is sindsdien De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Het gebied is vanaf dat moment een wereldspeler geworden. Dat biedt kansen voor de toeristische sector maar het is niet altijd voor ondernemers duidelijk hoe je dat vertaalt naar activiteiten, producten en arrangementen. De deelnemers hebben nu handvatten om hiermee hun eigen onderneming of organisatie te versterken.

Streekconsulent

Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers in gesprek met de streekconsulent Paul Wijers. Samen met hem kan gekeken worden hoe de opgedane kennis concreet toegepast kan worden. Na een half jaar wordt met de deelnemers geëvalueerd hoe de cursus hen heeft geholpen de Ambassadeursfunctie goed in te vullen.

Ambassadeurs

Alle deelnemers hebben dinsdag 22 november in het Veenpark in Barger Compascuum een certificaat gekregen en een bordje voor aan de muur met daarop de tekst dat de onderneming of organisatie ambassadeur is van het De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Dit project is onderdeel van het project Streekeigen Ondernemen. Dit is een gezamenlijk project van de gemeenten Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn en Aa en Hunze, de provincie Drenthe en het Recreatieschap Drenthe.

ambassadeurs1

 

Er zijn plannen om volgend jaar opnieuw een Ambassadeurscursus in Zuidoost Drenthe te organiseren. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via info@geoparkdehondsrug.nl
Vanaf 24 januari 2017 wordt een Ambassadeurscursus georganiseerd in het noordelijk deel van het Hondsruggebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.